Dagstur til Austevoll

Bli med til Austevoll lørdag 1. juni! Venneforeningen til Bergens Sjøfartsmuseum inviterer på dagstur.

Foto: Bekkjarvik Gjestgiveri

PROGRAM
Kl. 08:40: Turen starter fra Bergen Bystasjon perrong M. Vi kjører til Krokeide.
kl. 09:40: Ferjeavgang til Austevoll.
Kl. 10.15: Vi ankommer Hufthamar. Her blir vi møtt av den lokale kjentmannen Hallvard Møkster som er med oss på hele rundturen i Austevoll.

Fra Hufthamar tar vi først en liten sightseeingtur i kommunesenteret Storebø før vi kjører på østsiden av Huftarøy og langs Langenuen til Selbjørn Bro. Her tar vi en kort pause og nyter den fantastiske utsikten mot nordvest til Marstein Fyr, Møkster, Litla Kalsøy, Lunnøy, Stolmen og Stora Kalsøy.

På Selbjørn kommer vi snart til det gamle handelsstedet Bekkjarvik, men før lunsj tar vi turen videre sørover mot Salthella og over broen til Stolmen. Vi ser oss litt rundt her før vi returnerer til Bekkjarvik hvor vi får servert en deilig lunsj på Bekkjarvik Gjestgiveri. Hovedrett: Dagens fisk med grønnsaker og potet.
Dessert: Is med lune bær og nytrekt kaffe.

Bekkjarvik havn har beholdt sin nostalgi og sjarm. Her lå de gamle tønnefabrikkene, og galjene til å tørke nøter og garn i. I dag er det et livlig handelssentrum og havn for småbåter og fiskeflåten. Vi får litt tid til å se oss om i Bekkjarvik etter lunsjen.

Veien tilbake tar vi på vestsiden av Huftarøy, langs Heimarkspollen til Storebø. Herfra fortsetter vi over den nye broen til øya Hundvåko og vi fortsetter over nok en forholdsvis ny bro til Store Kalsøy. Her besøker vi museet i Bakkesundet, som viser litt av livet i Austevoll i eldre tider.

kl. 16:25: Vi returnerer til Hufthamar og reiser fra
Austevoll med ferja.
kl. 18.30: Tilbake i Bergen.

PRIS OG PÅMELDING
Medlemspris: Kr. 980,- , for ikke medlemmer Kr. 1.050.

Dette betales til firma Buss-reise konto: 3411.39.66736 i forbindelse med påmelding. Merk innbetalingen med: Tur til Austevoll og ditt navn.

Prisen inkluderer: Reise og omvisning i Austevoll kommune. Lunsj på Bekkjarvik Gjestgiveri. Besøk på museet i Bakkesundet.

NB
Ved påmelding send også mail til post@buss-reise.no merket «Tur til Austevoll». Oppgi der opplysninger om navn, adresse, telefon og e-post for hver enkelt deltager.

Hvis du kommer på bussen mellom Bystasjonen og Krokeide må du notere påstigningssted.

Bindende påmelding ved betaling innen 30.april 2019.