Barnehage

De yngste barna er en høyt prioritert brukergruppe på Bergens Sjøfartsmuseum, og tilbakemeldinger viser at barn trives svært godt her. Våre lyse, romslige og luftige utstillingslokaler og flotte utstillingsgjenstander innbyr til undring og glede.

Barnehagegrupper kan komme uanmeldt i museets åpningstid (kl. 11-15), eller etter avtale (kl. 10-15). Vår museumsverter  tar seg av gruppen under besøket. De som ønsker kan delta på et undervisningsopplegg (bestilles på forhånd), eller man kan styre besøket selv; vandre i utstillingene, gå på skattejakt, se film og tegne. Vi har en egen avdeling for matpakkespising og tegneaktiviteter.

Merk: Skal gruppen delta på et undervisningsopplegg  det bestilles plass på forhånd. Grupper som har bestilt plass, har førsterett til kinosalen.

Kort om museumsbesøket:

Barna inviteres med på en reise i vår historie knyttet til sjøen, der vi sammen ser på gjenstander i museet og snakker om dem.  Det vil bli litt sang, litt fortellinger og litt lek.

Opplegget varer i ca. 20 minutter. Etterpå kan barna gå på skattejakt, og dersom auditoriet er ledig, er det mulighet for å se film. Vi har et eget hyggelig område for matpakkespising.

Opplegget passer nok best for barn fra 4 år og oppover.  Maks antall barn 15

 

Avtale besøkstid.