Barna fra Telavåg- fanger av det tredje riket

Filmvisning med introduksjon ved Jenny Heggvik, leder for Nordsjøfartmuseet.

Vi viser filmen ”Barna fra Telavåg- fanger av det tredje riket”, en norsk dokumentarfilm fra 2017. Filmen er produsert av Sanden Media. Ansatte ved Nordsjøfartmuseet har bidratt med research, foto, faglig rådgivning m.m. Telavågbarna så foreldrene bli ført bort av tyske soldater og hjemmene sprengt og brent. I 2017 var det gått 75 år siden, men minnene preget fremdeles barna. Det er første gang barnas historie blir fortalt i en dokumentarfilm.
Før visningen vil Jenny Heggvik innlede med å fortelle litt om hvordan samarbeidet med Sanden Media oppsto, hvilken historie som var inngangspunktet i filmen og hvordan filmen ble til- sett fra Museum Vest sin side.
Jenny Heggvik- har utdanning som historiker med praktisk pedagogikk ved UiB. Har arbeidet ved Nordsjøfartmuseet i Telavåg i 20 år. Først som undervisningsleder og deretter som leder fra 2006. Konstituert direktør i Museum Vest i perioden sept. 2018- des. 2019. Jobber pr i dag som leder for Nordsjøfartmuseet og som Fagsjef for formidling og nestleder i Museum Vest.