Hva skjer på museet i sommer?

Velkommen Bergens Sjøfartsmuseum i sommer! Her får du oversikten over hva som skjer!

Barneaktiviteter

Hver dag i sommer, fra mandag 21. juli til fredag 20. august blir det aktiviteter på museet for barna. Du kan bygge deg en trebåt, enten strikkbåt eller seilbåt, delta på jakten etter skipsrottene og gallionsfigurene på museet. Eller hva med å utforske museet sitt spennende nærmiljø med vår nærmiljøløype? 

 

Omvisninger

I perioden 21. juni - 20. august kl. 12.00 tilbyr vi sommeromvisning i utstillingene på norsk på ukedager. Omvisningen kan noen ganger bli utført av museets fagfolk, andre ganger av museumsverter. Innholdet i omvisnigene kan også variere fra dag til dag, og de er inkludert inngangsbilletten! 

 

Audioguide

Om du har lyst å utforske museet på egenhånd så anbefaler vi deg å bruke museets nye audioguide. Du bruker din egen mobil og må laste ned appen Bergens Sjøfartsmuseum. Den er enkel å bruke og gir deg mye spennende kunnskap. Vi anbefaler deg å laste ned appen før du kommer på museet. Du finner den på Google Play HER og på App store HER

 

Ny utstilling

Få med deg vår skiftende sommerutstilling: "Cruisebyen Bergen" som åpner for publikum lørdag 19. juni. 

 

Byvandring

Har du lyst til å bli med på en byvandring i Bergen sentrum? Vi tilbyr to ulike byvandringer i sommer: en om Bergens sjøfartshistorie rundt Vågen og en om jødenes historie på Møhlepris. Du trenger egen billett til byvandringene og de kjøpes på nettet. Billett lenke til maritim byvandring  klikk HER og billett til byvandring på Møhlepris HER

 

Hvor lang tid trenger du på museet? Til å se utstillingene går det fort 1-2 timer, i hvert fall om du også ønsker å få med deg både den faste og den skiftende utstillingen "Cruisebyen Bergen", samt filmen "Det brente skipet" (22 min) laget av Arkikon. Den forteller den spennende historien om et vikingskip funnet i Nordfjordeid. 

 

Hvordan komme til museet? Er du i Bergen sentrum så anbefaler vi deg å gå, og trenger du transport så reis gjerne kollektivt. Det er buss stopp like ved museet, mot Puddefjordsbroen. Vi har ikke parkeringsplasser.