Besøk Bergens Sjøfartsmuseum!

«Ship Ohoi! Opplev Bergen ved de syv hav»

Bli med inn

Bergens Sjøfartsmuseum sett fra PuddefjordsbroenBergens Sjøfartsmuseum gir innblikk i norsk sjøfartshistorie og skipsfartens utvikling. Her er aktiviteter for både barn og voksne.

Hva med en vandring gjennom en arkitektonisk perle av et museum, med fantastiske skipsmodeller og mangfoldige gjenstander fra livet på de syv hav.

Et museum på toppen

Jenter med kikkert på Bergens SjøfartsmuseumDu finner Bergens Sjøfartsmuseum på toppen av universitetshøyden. Utstillingene er fordelt over to etasjer, så her bør du sette av litt tid. Fra «skipsdekk» i 2. etasje har du utsikt over Bergen havn, og i auditoriet vises filmen «Det brente skipet» - fortellingen om en spektakulær skipsbegravelse fra Vikingtiden.

I nærområdet er det flere spennende ting å gjøre og vi har turforslag for hele familien. Hva med en tur i Nygårdsparken eller Museumshagen etter museumsbesøket?

Dette anbefaler vi

Bygg din egen båt på Bergens SjøfartsmuseumDu kan gå på egenhånd i utstillingene og få kunnskap om de utstilte gjenstandene med vår nye audioguide på øret. Eller hva med å bli med på en omvisning på museet eller en byvandring i bergensgatene? Visste du at Bergen har vært Norges største cruisehavn gjennom mer enn 100 år? Få med deg årets sommerutstilling «Cruisebyen Bergen».
I sommer kan barna bygge sin egen strikkbåt, lete etter «skipsrotter» og gallionsfigurer, eller tegne drømmeskipet. Om du trenger en pause kan du kjøpe forfriskninger i museumsbutikken. Vil du være ute så tilbyr vi en nærmiljøløype for hele familien?

Maritim vandring - peke på telefonenHvis du vil lære mer om Bergens sjøfartshistorie på egenhånd, kan du laste ned appen Maritim vandring, der du får tips til byvandringer i Bergens smitt og smau. Hva med en rundtur på Nordnes og Nøstet, i et område som i hundrevis av år har vært preget av sjøfolk? Er du interessert i andre verdenskrig kan du vandre i krigens fotspor og få innsikt i små og store hendelser i Bergen. Appen er utviklet av Bergens Sjøfartsmuseum og Maritime Bergen. 

Praktisk informasjon

Åpningstider

Billettpriser

Veibeskrivelse

Til fots: Fra bykjernen (ca. 15 min). Gå opp Johanneskirketrappen. Museet ligger ca. 150 m bak kirken. Gå til venstre for kirken, ca. 50 m langs hovedvei. Ta deretter til høyre på gruslagt gangveg. Gå 100 meter, museet gjenkjennes på sin natursteinfasade.

Med Buss: Lokal buss: nr 3, 4, 5, 6, 19 m.fl. Nærmeste busstopp: Møhlenpris. Herfra ses museet, som gjenkjennes på sin natursteinfasade. Følg bratt gangveg over broa og opp gjennom «buen» i det gule bygget. Ta deretter til venstre. Sightseeing Bergens hop on-hop off-buss.

Bybanen: Olav Kyrres gate går rett foran Bybanens endestopp. Byparken. Gå til venstre og følg gateløpet helt til endes (ca. 15 min.). Alternativt går de fleste busser med stopp i Olav Kyrres gate til Møhlenpris.

Med bil: NB: Det er svært få parkeringsplasser ved museet. Kjør Nygårdsgaten i sørlig retning (ut fra bykjernen), ta til høyre opp Herman Foss gate, deretter til høyre inn i Langes gate. Ved Muséplass (foran Naturhistorisk Museum/ved Christie-statuen), ta stikkvei til høyre, mot Universitetsbiblioteket. Kjør vegen til endes. Museet gjenkjennes på sin natursteinfasade.