Suksess for våre marinearkeologer!

Bergen Sjøfartsmuseum deltok på Forskningstorget som en del av middelalderklyngen denne helgen. Boden "Sjøveien" ble svært populær og gikk av med prisen for beste bod på Forskningstorget!

God stemning på Forskningstorget!

 

Under helgens Forskningsdager hadde Bergen Sjøfartsmuseum, som en del av Middelalderklyngen, en egen stasjon i teltet på Festplassen. Her utstasjonerte vi to av våre marinearkeologer, Selma Lauvland og Tord Karlsen, i tillegg til konservator Bård Økland.

Stasjonen "Sjøveien" viste seg å bli populær for alle aldersgrupper og endte til slutt opp med å vinne pris for beste bod på Forskningstorget, nominert av en jury bestående av barn og ungdom.

Spennende konkurranse

 

Målet med stasjonen var å tegne et bilde av en marinearkeologs arbeidshverdag og formidle middelalderhistorie. For å gjøre dette, samtidig som å gjøre det relevant og spennende for skoleelever, satte marinearkeologene opp en konkurranse. Denne gikk ut på å føle på innsiden av tre ulike bokser, for deretter å gjette hvilke middelalder-gjenstander som befant seg på innsiden. Skrekkblandet fryd og sporadiske hyl (en av boksene inneholdt en rotte) trakk raskt oppmerksomheten til nærstående tilskuere, og både elever, lærere og andre utstasjonerte tok turen for å prøve seg på følingen. 

 

 

Ribb på utstilling

 

Det ble også utstilt en ribb på boden som et eksempel på fartøy som brukes ved feltarbeid. Denne viste seg å være et spennende blikkfang for alle forbipasserende. Gummibåten var lastet full med alt slags utstyr og Tord forklarte med alle interesserte forbipasserende hva de ulike tingene blir brukt til.

 

 

Vinner av beste bod på Forskningstorget!

 

Med boden "Sjøveien" vant Middelalderklyngen pris for Forskningstorgets beste bod, med deltakere fra Universitetet i Bergen, Høgskulen på Vestlandet HVL og Bergens Sjøfartsmuseum. I følge juryen ble "Sjøveien" trukket som vinner på bakgrunn av dens faglig interessante og underholdende innhold.

​​​​​​​- Det var flott for museet å kunne formidle marinearkeologi til både barn og voksne. Vi merket at folk både var nysgjerrige og villige til å lære, sier konservator Bård Økland.