Museum Vest Podden

Her kan du høre alle episodene til Museum Vest Podden gratis!

Museum Vest Podden - Alle episoder!

Her kan du høre alle podkast-episodene til Museum Vest Podden - helt gratis!

Podcasten kan også høres på

 

Velkommen til Museum Vest sin podcast. Museum Vest podden har motatt økonomisk støtte fra Bergen kommune. Museum Vest har flere avdelinger: Bergens Sjøfartsmuseum, Norges Fiskerimuseum, Det Hanseatiske Museum og Schøtstuene, Nordsjøfartmuseet, Kystmuseet i Øygarden, Fjell festning, Herdla Museum og Bjørn West museet. I denne podcasten publiserer vi programmer om tema innenfor skipsfart, fiskeri-, kyst,-  og krigshistorie samt hanseatene historie. Takk for at du hører på oss og vi håper du vil abonnere på våre sendinger. Musikk ved Nikolai H. Berge.

Museum Vest-podden er full av undervisningsinnhold. Podkasten kan høres på Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts og i nettleser. Her kan du gå gjennom alle episodene som inneholder undervisningsrelatert innhold. Du kan også kontakte Bård Økland for tips om hvilke episoder som passer til hvilke tema.

Sønn av en krigsseiler

Etter å ha solgt ut temakveld om krigsseilerne to ganger sammen med Guri Hjeltnes, fikk vi Ole Torp inn bibliotek-studioet her på Bergens Sjøfartsmuseum.

I august 1940, litt over en måned etter det tyske angrepet på Norge, var den bergenske damperen Keret på vei over Nord-atlanteren. Keret hadde forlatt Methil Road ved Glasgow og gikk i konvoi mot Canada i ballast. Lite visste mannskapet på 20 mann, at vest av Irland fikk den tyske ubåten U37 damperen i sikte. Om bord var den 27 år gamle 2. styrmann Nicolay Torp fra Hop i Fana, far til Ole Torp.

Denne podkasten er kun én av (foreløpig) 39 tilgjengelige episoder, så her har du mer enn nok å kose deg med om du ønsker å lære mer om maritim historie fortalt av Bård Økland og hans gjester.